Mega Millions

Mega Millions

2016-12-02 12:34:29 -

Mega Millions druga je najveća lutrija u SAD-u nakon Powerballa. Kao i sve ostale američke lutrije, Mega Millions dostupna je u 46 saveznih država ili na internetu. Najmanji zajamčeni džekpot iznosi 15 milijuna USD. Najveći je džekpot neograničen i raste sve dok ga netko ne osvoji.

Lutrija je pokrenuta 1996. godine pod nazivom The Big Game Mega Millions. S vremenom je nekoliko puta mijenjala naziv, a od 2002. godine naziva se Mega Millions.

Načelo lutrije Mega Millions

Pravila lutrije vrlo su jednostavna. Da biste postali milijunaš, samo morate pogoditi 5 glavnih brojeva i 1 bonus broj. Ali to je teže nego što zvuči. Odabirete 5 glavnih brojeva od 75 brojeva i jedan bonus broj (Mega Ball) od dodatnih 15 brojeva. Izgledi za dobitak iznose točno 1:258 890 850, što je nešto više nego u Powerballu.

Megaplier

Dok Powerball ima značajku Power Play, Mega Millions ima Megaplier. Radi se o nasumičnom multiplikatoru vašeg dobitka koji se izvlači zasebno od brojeva između 2 i 5. Ako osvojite drugu ili neku nižu nagradu, vaš dobitak može se pomnožiti izvučenim multiplikatorom. Megaplier se ne primjenjuje na džekpot.

Najveća pobjeda

Najviši džekpot u povijesti lutrije Mega Millions osvojen je 30. ožujka 2012., a iznosio je 656 milijuna dolara, što je podijeljeno na tri sretna dobitnika. Što se tiče najvećeg dobitka jednog igrača, 4. studenoga 2014. igrač iz New Yorka osvojio je nevjerojatnih 326 milijuna USD.

Ako osvojite glavnu nagradu, morate odabrati želite li da vam se iznos isplati odjednom ili u obrocima tijekom sljedećih 30 godina.

Razlika između lutrija Mega Millions i Powerball

Sve ove lutrije zapravo su vrlo slične. Obje američke lutrije funkcioniraju tako da morate pogoditi 5 glavnih brojeva i 1 bonus broj. U lutriji Mega Millions odabirete jednu od 75 mogućnosti, a u Powerballu jednu od samo 69 mogućnosti. Mega Ball se odabire od 15 brojeva, a Powerball od 26 brojeva.

Najveća je razlika (što je ujedno i razlog zašto je Powerball toliko popularan) najmanji džekpot i najveći iznos drugih nagrada. Minimalni džekpot lutrije Powerball iznosi 40.000.000 USD. Džekpot lutrije Mega Millions iznosi „samo” 15 milijuna američkih dolara. Ali ipak nije loše, zar ne?

Gdje sudjelovati u online lotu
Germania Pročitajte pregled
PSK Pročitajte pregled
Mozzart Pročitajte pregled
The Lotter Pročitajte pregled
Jackpot.com Pročitajte pregled

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića.

Slažem se