EuroMillions – najveća europska lutrija

EuroMillions – najveća europska lutrija

2016-09-23 10:14:44 - Braňo "Ace"

Osnovne činjenice o lutriji EuroMillions:

Minimalni džekpot € 15 000 000
Maksimalni džekpot € 190 000 000
Izvlačenja 2x tjedno (utorak, petak)

Povijest

Lutrija je nastala 7. veljače 2004. godine spajanjem nacionalnih lutrija Francuske, Španjolske i Velike Britanije. Druge zemlje su se također pridružile tijekom vremena, a 2016. godine EuroMillions je službeno aktivna u 9 zemalja s ukupno 217 milijuna stanovnika.

Načela igranja lutrije EuroMillions

Načela nisu složena ili posebna ni na koji način. Vaš zadatak je pogoditi 5 glavnih brojeva i 2 sretna broja. Glavni brojevi biraju se između 50 mogućih brojeva, a sretni brojevi između 12 mogućih (od 24. rujna 2016.).

Izvlačenja se održavaju dvaput tjedno i možete osvojiti jednu od 13 nagrada. Vjerojatnost osvajanja legendarnog džekpota trenutno iznosi 1: 116.531.800, što je bolji omjer nego kod američkih lutrija.

Neke zemlje, kao što je Irska ili Francuska, svojim igračima također nude posebne igre (Plus, MyMillion). Međutim, one su dostupne samo u tim zemljama – igrači s druge strane granice ne mogu sudjelovati.

Najveći džekpot lutrije EuroMillions

Visoki dobitci relativno su česti, međutim najveći je osvojen samo dvaput. Bračni par iz Bayforda u Velikoj Britaniji osvojio je 190 milijuna eura 10. kolovoza 2012. Jednak iznos pripao je 24. listopada 2014. sretnom dobitniku iz Portugala.

Razlika između lutrija EuroMillions i EuroJackpot

Lutrija EuroJackpot najveća je konkurencija lutriji EuroMillions na starom kontinentu. Lutrije međusobno imaju puno sličnosti. Međutim, EuroMillions ima dužu povijest i trenutno nudi veće iznose džekpota. Minimalni džekpot lutrije EuroJackpot iznosi samo 10.000.000 eura. Razlika između maksimalnih džekpota čak je i znatnija: EuroMillions nudi iznos veći za do 100.000.000 eura. Naravno, to je zbog duže tradicije i većeg broja stanovnika u zemljama sudionicama lutrije.

S druge strane, EuroJackpot ima viši postotak dobitaka. Međutim, vrijedi napomenuti da se izvlačenja lutrije EuroJackpot održavaju samo jedanput tjedno.

Gdje sudjelovati u online lotu
Germania Pročitajte pregled
PSK Pročitajte pregled
Mozzart Pročitajte pregled
The Lotter Pročitajte pregled
Jackpot.com Pročitajte pregled

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića.

Slažem se